De dalende arbeidsparticipatie van arbeidsbeperkten in 2020, ons onderzoek naar deskundigenoordelen, verschillende barometers en meedoen aan de challenge Tech for Inclusion, deze en ander onderwerpen vindt u in de Kennisnieuwsbrief.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online versie
UWV homepage
mei 2021
UWV Kennisnieuwsbrief
 
Portretfoto van Ed Berendsen en Margreet Stoutjesdijk met quote Ed Berendsen en Margreet Stoutjesdijk: ‘Arbeidsbeperkten komen door de crisis vooral lastiger aan het werk’

Arbeidsparticipatie arbeidsbeperkten daalde sterker door corona

Door de coronacrisis daalde de arbeidsparticipatie van mensen met een arbeidsbeperking in de eerste helft van 2020 sterker dan die van de totale Nederlandse bevolking, zo blijkt uit de Monitor arbeidsparticipatie arbeidsbeperkten van UWV. ‘Mensen met een arbeidsbeperking horen vaak tot de zwakkeren op de arbeidsmarkt en zoals in elke crisis worden de zwaksten op de arbeidsmarkt het hardst getroffen’, zegt Ed Berendsen, senior kennisadviseur bij UWV. ‘En de Participatiewetters die onder de doelgroep banenafspraak vallen het hardst van allemaal. Hun arbeidsparticipatie daalde met 5%’, vult zijn collega Margreet Stoutjesdijk, ook senior kennisadviseur, aan.
  Lees het interview  >  
 
Wat vindt u van deze e-mail?
Zeer slecht   Slecht   Neutraal   Goed   Zeer goed
 
Wijzigen voorkeuren | Aanmelden | Afmelden
Indien u vragen heeft dan kunt u een e-mail sturen naar kennis@uwv.nl. Op deze e‑mail kunt u niet reageren.
Twitter account UWV   Facebook account UWV   LinkedIn account UWV   UWV homepage
Veilig omgaan met e‑mail
Houd persoonlijke gegevens voor uzelf. Wij vragen u nooit via e‑mail om:
• persoonlijke gegevens af te geven;   • in te loggen op een persoonlijke omgeving;   • een betaling te doen.

Vertrouwt u een e‑mail niet? Klik dan niet op de links in de e‑mail en stuur de e‑mail door naar
valse‑email@uwv.nl. Verwijder vervolgens het bericht. Aan dit bericht kunt u geen rechten ontlenen. UWV is niet aansprakelijk voor schade en/of kosten die voortkomen uit onvolledige en/of onjuiste informatie in e‑mailberichten.

Mailingnummer: test

© 2021 UWV